+420 776 648 424 Spolehliva firma Ověřeno zákazníky Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Osobnosti a nože TOJIRO

 

Nože TOJIRO si oblíbily pro své vynikající vlastnosti mnohé osobnosti z různých oborů. Přečtěte si, proč tomu tak je a jaké jsou jejich zkušenosti s japonskými noži TOJIRO.

 

 

Pavel Býček

Pavel Býček

Mladý a cílevědomý Pavel BÝČEK se s přehledem řadí k té nejvyšší elitě českých šéfkuchařů. Záviděníhodnými vlastnostmi mu jsou elán, nadšení, pevná vůle a smysl pro humor.

S vařením začal už jako malý kluk. S babičkou spolu vždy vařili nedělní obědy a s dědou pekli odpolední ,,štrůdl“. Po střední škole se chtěl dál vzdělávat a učit, ale bylo mu jasné, že musí z Rožnova pod Radhoštěm, odkud pochází, pryč. Jeho cesta vedla do Londýna, kde si prožil krásné 4 roky „pekla“ a shodou náhod se v Londýně také potkal s Romanem Paulusem, který byl u nich v restauraci na obědě.

Každý člověk, i když dělá něco seberaději, se občas dostane do momentu krize. Ale každou krizi lze překonat. Kde je vůle, je i cesta,…to jsou jeho slova.

 Jak vždy s oblibou říká, „…pokud si za něčím jdete, osud vám přihraje ty správné karty…“.

Restaurace Alcron, jíž je Pavel Býček v současné době šéfkuchařem, v roce 2012 získala a v následujících pěti letech 2012 - 2017 obhájila michelinskou hvězdu, považovanou za „kulinářského Oscara". Pravidelně se umísťuje v žebříčku TOP 10 nejlepších restaurací, které sestavuje český průvodce pro gurmány Maurerův výběr Grand Restaurant.

Pavel k jeho kulinářské tvorbě používá japonské nože TOJIRO a příslušenství, na což jsme náležitě hrdí.

„…Nože TOJIRO patří k absolutní světové špičce mezi kuchařskými noži. Na první pohled zdánlivě obyčejný design je propracovaný právě v drobnostech, které si uvědomí jen skutečný profesionál. Dobře padnoucí rukojeť, vyváženost celého nože a v neposlední řadě ostrost a houževnatost je to co dělá TOJIRO jednou z nejhodnotnějších značek ve světě kuchařských nožů. Jsou to skvělí pomocníci pro dosažení našich nejprestižnějších cílů…“ .

Pavel BÝČEK – Head chef restaurace Alcron Praha

Martina JANDOVÁ

Martina JANDOVÁ

Všestrannou a energickou Martinu JANDOVOU známe již řadu let jako vynikající moderátorku a reportérku televizních pořadů ze světa showbyznysu. Je ale také úspěšnou PR manažerkou různých projektů a známých osobností.

Povaha těchto profesí způsobuje, že její diář je plně nabitý, ale přesto si Martina vždy najde čas, aby strávila společné chvíle se svými blízkými a potěšila je vydatnou večeří. Jak sama říká, ráda v kuchyni experimentuje a neustále zkouší nové recepty. A stejně jako se ve svém profesním životě obklopuje odborníky k dosažení těch nejlepších možných výsledků své práce, i ve své kuchyni chce mít tým, na který se může spolehnout.

„…Nože TOJIRO mě nikdy nezklamaly a pomohly mi dosáhnout perfektních výsledků mého kulinářského experimentování. Poslední dobou objevuji kouzla zdravé a estetické japonské kuchyně, proto nyní doma používám nože řady TOJIRO Zen, které doporučuji všem, pro které je důležitý nejen konečný výsledek, ale i samotný proces přípravy pokrmů…“

Martina JANDOVÁ

Ján LAŠÁK

Ján LAŠÁK

Vítěz české hokejové extraligy a zároveň držitel ocenění Nejlepší hokejový brankář ELH za sezónu 2015/2016, Ján LAŠÁK, je jedním z nejlepších slovenských hokejových brankářů a držitel zlaté, stříbrné i bronzové medaile z MS v ledním hokeji. Ján Lašák se narodil v tehdejším československém městě Zvolen, kde také odstartoval svojí extraligovou hokejovou kariéru. Již v pouhých dvaceti letech odešel působit do zámoří, aby se tak stal prvním slovenským brankářem, působícím v NHL. Poté chvíli působil v ruských klubech, aby se k velké radosti pardubických fanoušků na několik sezón usadil v Pardubicích, s nimiž hned také vyhrál zlatý a stříbrný titul extraligy a za svůj vynikající výkon získal ocenění Zlatá Helma. Po opuštění Pardubic dále působil krátce na Slovensku, ve Finsku a Rusku, aby se v roce 2013 navrátil do české extraligy.

I když je i v tuto dobu plně a úspěšně vytížen hokejovou sezónou a českou extraligou, rád si dopřeje trochu gastronomických zážitků i ve své kuchyni. A protože nemá času nazbyt, netouží se dlouze starat o údržbu svých nožů, v tomto případě kuchyňských. Právě proto si velice oblíbil řadu TOJIRO Japan. Nože, které jsou perfektně ostré, ale díky svému složení zároveň velice snadné na údržbu.

„…Nemám problém se utkávat s těžkými soupeři, ale ve své kuchyni bojovat rozhodně nechci. Proto jsem si vybral nože TOJIRO Japan. Kultura země vycházejícího slunce je s nožířstvím odedávna spjata a díky těmto nožům mám kousek tradice mistrů postřehu i u sebe doma…“

Ján LAŠÁK

Tereza Juščíková-Jandová

Tereza Juščíková-Jandová

Usměvavá moderátorka, Tereza JUŠČÍKOVÁ-JANDOVÁ, pochází z Ostravy, ale již několik let žije v Praze, kam odešla kvůli studiu sociální a masové komunikace. Po úspěšném dokončení školy se rozhodla v Praze zůstat a věnovat se svému oboru. Než se dostala na televizní obrazovky, kde ji můžeme vídat dodnes, pracovala v luxusním módním časopise a pro přední rozhlasovou stanici, kde taktéž pracuje i v současné době.

Kromě čokolády, které, jak říká, nikdy neodolá, upřednostňuje lehkou a zdravou stravu.

"Miluju sushi, thajskou kuchyni a velice často doma připravuji pokrmy z ryb." Z nožů TOJIRO ji s ohledem k jejím stravovacím preferencím nejvíce zaujala řada TOJIRO Japan - série nožů přímo, ale nejen, určená pro zpracování ryb a dalších plodů moře. "Nejradši mám nůž Deba. Tenhle skvělý nůž používám nejen na ryby a přípravu sushi, ale i na většinu dalších surovin. Stal se pro mě jedinečným a nepostradatelným pomocníkem. Nože TOJIRO mohu jen doporučit."

Tereza JUŠČÍKOVÁ-JANDOVÁ

Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Skvělý, věčně optimistický a neskutečně přátelský Lukáš ŽELECHOVSKÝ je šéfkuchařem (Executive chef již od r. 2008) vyhlášené restaurace Buddha Bar v Praze, která patří k celosvětovému fenoménu nejen ve špičkové gastronomii.

Kuchařem se Lukáš toužil stát už od první třídy. Jeho otec je také kuchař a jako každý syn k němu vzhlížel, takže bylo pravděpodobné, že se vydá stejnou cestou. Restaurace je zaměřena na asijskou kuchyni, a proto v této chloubě mezi pražskými restauracemi vychutnáte kromě Czech fusion (mix typicky českých surovin a lokálních zdrojů s asijským dotekem), třeba také mexickou kuchyni, a především snoubení chutí a kultur zemí obklopených tichým oceánem spolu s dotekem francouzské kuchyně.

Při návštěvě Buddha Baru nesmíte opomenout ochutnávku místního sushi, které je pro Buddha bar typické. Naprosto jedinečným a odlišným ho dělají stejně jako v Japonsku vždy čerstvé a nejkvalitnější suroviny, které tým Buddha Baru pod vedením Lukáše Želechovského pravidelně vyhledává a vybírá nejen na asijských trzích. Setkáte se tu s fantastickým tuňákem z Indonesie, nebo s pravým kořenem wasabi, který je hostům strouhán přímo u stolu speciálním struhadlem z rejnočí kůže. Místní sushi doplňují speciální omáčky a dresingy z domácí kuchyně.

Důležitou filosofií restaurace pod vedením Lukáše Želechovského je to, že Buddha Bar pro nikoho nemá být pouze restaurací, ale spojením co možná nejlepší kuchyně a exotické atmosféry, která je zde naprosto ojedinělá.

„…Nůž je pro mě svatý grál a v nožích TOJIRO jsem poznal skutečné tradice japonských mistrů. Asijské gastronomie i kultury mě stále baví a překvapují něčím novým. Učil jsem se od japonských a indonéských kuchařů, kteří mi otevřeli cesty do jiného světa. Jeden rok jsem strávil ve Střední Americe, kde jsem pracoval s exotickými surovinami. V mých jídlech se musí odrážet chuť přijímat výzvy a experimentovat, pokud chci být úspěšný. Japonské nože TOJIRO jsou právě tím skvělým pomocníkem, díky čemuž společně dosahujeme výjimečných výsledků…“

Lukáš Želechovský – šéfkuchař restaurace BUDDHA BAR Praha

Lucie Kovandová

Lucie Kovandová

Lucie KOVANDOVÁ pochází z Dolních Kounic a je úspěšnou modelkou a držitelkou titulu Česká Miss World 2013, úspěšná však byla i v mnoha dalších soutěží krásy. V současné době kromě pracovní vytíženosti na zakázkách světových značek také studuje obor zahraniční obchod na VOS v Brně. V otázce preference stravy nemá vyloženě oblíbenou kuchyni, ale nikdy nepohrdne třeba svíčkovou a řízkem s bramborovým salátem. Skrze její životní tempo Lucii nezbývá mnoho času na vlastní kulinářské výtvory.

„Kvůli práci často cestuji po světě a nemám proto tolik času uvařit si sama. Když mi ale vyjde trochu volna, ráda si připravím večeři přesně podle mého gusta. Nebaví mě však dlouhé zápolení při krájení, především při práci s masem. Nože TOJIRO DP Damascus mě v tomto směru hodně překvapily. Krájení je s nimi opravdu jednoduché a rychlé, a to včetně porcování masa. Navíc mě zaujaly i svými decentními, ale luxusními vzory na čepeli. Nože TOJIRO DP Damascus doporučuji všem, kteří chtějí ve své kuchyni dosáhnout perfektních výsledků bez zbytečné dřiny a nervů.“

Lucie KOVANDOVÁ

Tomáš Levý

Tomáš Levý

Profesionální šéfkuchař, Tomáš LEVÝ, patří jednoznačně mezi české gastronomické legendy. V tomto oboru má mnohaletou praxi ve vyhlášených podnicích. Stál například u zrodu pražské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise, která se pyšní Michelinskou hvězdou, a také v pozici hlavního lektora a vývojového manažera u vzniku a rozvoje brněnského gastronomického centra, kde vedl některé kurzy pro širokou veřejnost. V současné době pracuje na projektu pražské restaurace DEER.

Tomáš neustále sleduje moderní gastronomické trendy, ale rád se nechá inspirovat i recepty babiček našich babiček. Jeho hlavní filozofií je poctivost surovin a nevšední zážitek pro zákazníka v plném rozsahu. Kvalitu surovin bere opravdu vážně a je pro něj samozřejmostí se ve svém novém působišti nejprve seznámit s místními farmáři a prodejci lokálních surovin. Stejně tak je pro něho důležitá kvalita pracovních nástrojů. Při své práci potřebuje spolehlivé pomocníky a proto jeho kuchařská výbava obsahuje právě i japonské kuchyňské nože TOJIRO:

„…Sortiment nožů zastoupených firmou TOJIRO CZ je přehlídkou precizní práce a krásných výrobků. Tyto nože uspokojí širokou škálu zákazníků, od nadšených amatérských kuchařů až po špičkové profesionály. Velmi doporučuji nože TOJIRO, které se již staly nedílnou součástí mojí výbavy a využívám je ke své práci dennodenně…“

Tomáš LEVÝ

Monika LEOVÁ

Monika LEOVÁ

Známá a oblíbená česká modelka a moderátorka Monika LEOVÁ se narodila v Praze a vystudovala Vysokou školou ekonomickou na Fakultě informatiky a statistiky. V letech 2012 a 2013 se zúčastnila několika nejznámějších soutěží krásy v ČR a titul v jedné z nich v roce 2013 ji vynesl nominaci do celosvětové soutěže krásy.

Monika má ráda jak světovou, tak i českou kuchyni a není pro žádnou z nich vyhraněna. Důležité pro ni je, aby byly uspokojeny nejen chuťové pohárky a estetika hotové pochoutky, ale i samotná příprava pokrmů musí přinášet radost a pohodu, neboť to je důležitá součást celého procesu. Nože značky TOJIRO jsou mezi znalci japonských tradic a uctívačů těch nejkvalitnějších kuchyňských pomocníků označovány za jedny z nejkrásnějších, nejvyváženějších a nejefektivnějších.

„…Nože TOJIRO jsem si velice oblíbila, protože něco, co má být součástí každodenního života, by mělo být smyslné, koneckonců stejně jako život sám. V těchto krásných a tradičních japonských nástrojích je duše, exotika, pokora i efektivita. Jsem moc ráda, že je TOJIRO součástí mé kuchyně!!!…“

Monika LEOVÁ

Míša Pohádka

Míša Pohádka

Profesionální vizážistka a stylistka Míša POHÁDKA, dlouhá léta spolupracuje s našimi komerčními TV. Již 8 let se podílí na tvorbě množství televizních pořadů. Její práci v oblasti image/make-up/hair můžete vidět nejen na předních českých moderátorech, hercích, modelkách, ale i v mnoha českých seriálech, kde dotváří hereckým postavám finální podobu.

Ke své práci využívá výrobky špičkové kvality. Vždy také ráda používá nejlepší nástroje, díky nimž dosahuje perfektních výsledků a spokojenosti ze strany klienta.

Ve svém volném čase je milovnicí dobrého jídla. I když ale pracovně prošla několika pořady o vaření, sama o sobě přiznává, že příprava jakéhokoli pokrmu není její silná stránka… Na druhé straně, i ve své kuchyni se ráda obklopuje kvalitními a designovými věcmi. A aby pro ni čas strávený v kuchyni nebyl traumatem, ale radostí, okamžitě si oblíbila japonské nože TOJIRO.

“Neumím vařit, ale vůbec “…přiznává…“, ale abych se stále zdokonalovala, vím, že nástroje, které pro přípravu svých jídel použiju, jsou velmi důležité. Nože TOJIRO jsou již nedílnou součástí mé kuchyně. Když jsem viděla nože TOJIRO řady Shippu black a Flash, věděla jsem, že je chci mít v kuchyni! I kdybych se měla na ně jen dívat! Ten propracovaný design je jedinečný!“

Míša POHÁDKA

DAVID DÍAZ

DAVID DÍAZ

Španělský profesionální šéfkuchař David DÍAZ se může pyšnit bohatými zkušenostmi, které načerpal z několika prestižních španělských podniků. Svou kariéru bezpochyby odstartoval v michelinské restauraci Talaia Mar, kde získal nový pohled na moderní gastronomii. V roce 2006 se odstěhoval do České republiky, kde se stal šéfkuchařem prestižní pražské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise, která získala michelinskou hvězdu. Později své kulinářské schopnosti začal uplatňovat ve své vlastní italské restauraci a pizzerii PEPE TAPAS. V současné době vede některé kurzy v různých kulinářských centrech, z nichž lze jmenovat např. Pražský kulinářský institut, vaří pro luxusní španělskou restauraci La Boca a několikrát do týdne jezdí vařit do jedné z TOP restaurací Pardubic – do TIBURONU.

David Díaz se snaží českou gastronomii obohatit o nové španělské trendy, a díky tomu nabízí i zajímavé konzultace pro restaurace, nabízí službu osobního kuchaře, dále již zmíněné kuchařské kurzy a v neposlední řadě zajišťuje také VIP cateringy. K tomu všemu nepochybně potřebuje profesionální nástroje, na které se může spolehnout, a práci mu budou usnadňovat. Proto v jeho výbavě nechybí profesionální nože TOJIRO, poskytnuté od www.noze-tojiro.cz.

„Nože Tojiro mě uchvátily hned od prvního pohledu. Jsou to špičkové a precizně vyráběné nože, mezi kterými si vybere určitě každý. Společně se mnou zvládají každodenní shon, který neodmyslitelně patří k mému povolání. Pro mě byly tyto nože jasnou volbou, a už bych nikdy nedal přednost jiným.“

David Díaz

Tereza Fajksová

Tereza Fajksová

Rodačka z Ivančic, Tereza FAJKSOVÁ, je nejen úspěšnou modelkou a jako první Češka držitelkou světového titulu Miss Earth za rok 2012, ale také projektovou manažerkou jedné charitativní organizace a zároveň studentkou Mezinárodních studií brněnské Mendelovy univerzity. Ve svém volném čase je vášnivou sportovkyní, dříve také hrála závodně volejbal za extraligový tým Královopolská Brno a je trojnásobnou juniorskou Mistryní ČR. Snaží se proto stravovat zdravě a pestře, ale s úsměvem dodává, že ráda také hřeší, co se jídla týče. Terezy oblíbená kuchyně je francouzská, ale jak sama říká, nepohrdne žádným jídlem a sama dost často vaří tradiční česká jídla.

„Doma dost často pracuji s masem a takové odstranění blány z masa může být docela náročný proces, ale s noži TOJIRO je to hračka.“ Zeptali jsme se, co nejčastěji ve své kuchyni vaří. „ Nemám ráda nudu ani ve své kuchyni a často při vaření experimentuji. Ráda připravuji třeba ryby na sto způsobů a velmi mi při práci pomáhají filetovací a porcovací nože řady TOJIRO Service en Salle. Navíc ten skvělý design! Doba, kdy jsem zvládla připálit i čaj“ směje se „jsou dávno pryč.“

Tereza FAJKSOVÁ

Andrea M.

Andrea M.

Mladá slečna ANDREA M. je studentkou POHYBOVÉHO STUDIA HROCH Pardubice. Se svými mladými kolegyněmi je mistryní ČR 2015 a Taneční skupinou roku 2015 v uznávané kategorii „Freestyle“. V roce 2016 získaly prvenství na Mistrovství Čech v této kategorii a chystají se obhájit titul mistryní ČR z loňského roku. Dosažení těchto prestižních ocenění je kromě jiného podmíněno náročnou celoroční přípravou a hodinami tvrdé práce. Ve volných chvílích je ale třeba si odpočinout, načerpat novou energii a doplnit chybějící kalorie. Jako asi většina jejích vrstevníků má ráda ovoce a zeleninu, kterou si sama s chutí nakrájí oblíbenými noži TOJIRO dětské série BRISA BONITA, ale ráda zkusí i jiné pochutiny. Jindy zase prostě jenom ochotně pomáhá s přípravou.

Jelikož je tato řada nožů pro nejmenší doporučena k použití od 9-ti let a je promyšleně konstruována s ohledem na jejich bezpečnost, stačí být jen prostě opatrný, jako například každý dospělý s velkým nožem.

„…Zelenina je super, ale nejvíc miluju sushi…rolky s krabem…tak určitěééé… „

Andrea M.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace