+420 776 648 424 Spolehliva firma Ověřeno zákazníky Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Profil společnosti

SLOVO MAJITELE:

Vážení přátelé,

dovolte mi Vám krátce představit naši společnost TOJIRO CZ s. r. o., která byla založena v roce 2015 a je oficiálním distributorem jedné z nejstarších japonských korporací zabývající se výrobou profesionálních kuchyňských nožů, firmy Tojiro Co. Ltd.

TOJIRO CZ s. r. o. byla založena s cílem stát se jedním z průkopníků při seznamování českého trhu v nejširším smyslu s tradičním uměním japonských mistrů nožířů. Jsem pevně přesvědčen, že právě staletími prověřený smysl pro tradici a kvalitu je klíčovým faktorem pro celosvětový dynamický rozvoj v používání japonských kuchyňských nožů. Jejich rostoucí popularita je jednoznačně spjata s tou nejvyšší kvalitou a zkušenostmi při výrobě čepelí, zapojení nejnovějších technologií v oblasti ocelářství a svým typicky jednoduchým, ale důkladně promyšleným a ve světě oblíbeným „východním“ designem.

Každý z námi nabízených nožů je jedinečný nejen z důvodu, že byl vyráběn ručně, ale především protože byl vyráběn s pokorou japonským mistrům vlastní. Nebojím se použít výraz, že každý z těchto nožů má svoji duši. Nebyly totiž předurčeny, aby se staly pouhým nástrojem. Jejich úlohou je být jedinečným pomocníkem či chcete-li prodlouženou rukou při činnosti, která je celému lidstvu jednou z nejpřirozenějších od samého počátku jeho vzniku. A tím je příprava pokrmů. Proto je nezbytné nože TOJIRO s tou samou pokorou a klidem jako svého pomocníka v kuchyni také vnímat, pokud chcete dosáhnout těch nejskvělejších výsledků.

Přeji Vám, abyste byli maximálně spokojeni při své kulinářské tvorbě. Ať už se jedná o profesionální úroveň či prosté vaření pro radost sobě i druhým. Společně s mým týmem TOJIRO CZ vynaložíme veškeré úsilí směřující k Vaší plné satisfakci.

Aleš MAGUŠIN
majitel TOJIRO CZ s. r. o.

Japonská výrobní tradice

Japonsko je předním výrobcem vysoce kvalitních kuchyňských nožů, tato tradice sahá daleko do dávné minulosti. První kuchyňské nože nalezené na území Japonska pochází z období Nara (japonské dějiny 718-784 n. l.). Významného rozkvětu výroby Japonsko dosáhlo za feudálního období, obzvláště v éře Edo (1603-1868), kdy každý Daimjó (japonský feudál) musel na důkaz své loajality pobývat nějakou dobu po boku Šóguna (vojenský velitel), kam také přinášel a prezentoval výrobky a výrobní postupy ze své provincie.

A právě tento fakt hrál významnou roli v rozvoji japonských technologických postupů, neboť si odsud odnášeli hodnocení a další informace a aktivně podporovali své poddané k dosažení co nejvyšší kvality svého zboží a kultury. Myšlenka “lepší dar než mají ostatní, přináší výhody naší provincii” a “vytvářej co nejlepší zboží a prezentuj ho Šógunovi” vedla k vyšší úrovni výrobních procesů a sublimovaných technologií v japonské kultuře. 

V polovině 17. století, kdy japonská vláda pozdvihla mezinárodní politiku uzavřené země, začaly do Japonska přicházet různé druhy zboží a cizí kultura. Západní šéfkuchařské nože se tak rychle rozšířily a byly přijímány mezi japonským lidem. Okolo pol. 19. století Japonci spojili veškeré výhody západních nožůpřednostmi tradičních japonských a vyvinuli tak např. nůž „ Santoku“, který je nyní celosvětově uznávaný.

Kuchyňské nože Tojiro – dokonalé spojení tradice a inovace

Profesionální kuchyňské nože TOJIRO se vyrábí v oblasti Niigata, která je dobře známá jako jedno z největších tradičních výrobních center kuchyňských nástrojů. Tyto dlouholeté zkušenosti byly prakticky využívány při výrobě kuchyňských nožů. Společnost Tojiro Co. Ltd si při svém založení v roce 1953 stanovila jako hlavní kritérium ostrost. Při dosahování tohoto kritéria používá osvědčené tradiční výrobní postupy, kterými se vyráběly i světově proslulé samurajské meče, v kombinaci s rozvíjením vlastních moderních technologií.

Od svého založení společnost provádí mnoho výzkumů a pokusů k dosažení té nejvyšší kvality. Vyvinuli tak např. tzv. DP metodu. U vícevrstvého materiálu, který je standardem pro výrobky TOJIRO a zaručuje maximální ostrost, bývala dekarbonizace problémem, protože vedla ke snížení tvrdosti. A právě tato společností Tojiro Co. Ltd patentovaná DP metoda odstraňuje dekarbonizaci a nože TOJIRO tak v sobě kombinují vysokou ostrost, tvrdost a odolnost proti fragmentaci a opotřebení. Všechny nože TOJIRO jsou vyráběny ručně s láskou a pokorou japonských mistrů svého oboru.

Nože TOJIRO získaly také mnoho ocenění. Zejména nože Santoku, Usuba a některé další šéfkuchařské nože byly vyznamenány cenou Good Design od Ministerstva zahraničního obchodu a průmyslu v roce 1983 a v roce 1996 cenou Long Life Design. V současné době společnost Tojiro Co. Ltd produkuje více než 800 druhů výrobků a jejich tržní hodnota je nejvyšší mezi výrobci nožů v provincii Niigata, rovněž patří mezi 5 nejvyšších v celosvětovém měřítku.

Rádi bychom Vám na těchto stránkách představili kvalitu prvotřídního japonského nožířství.

 

CERTIFIKÁT  OFICIÁLNÍHO DOVOZCE A PRODEJCE PRODUKTŮ ZNAČKY TOJIRO:

                                              

 

 

                                                           

 

 

 

 

 

 

 

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace